28 Ekim 2010 Perşembe

MUZLU MOZAİK PASTA

Her şey karar verene kadar gerçektende. Bütün o kramplar, spazmlar, midede ki yanmalar, başta ki ağrılar, tansiyonda ki düşmeler, gecenin dördünde, bir kanalda, 10 çocuklu Henry Fonda'nın 8 çocuklu bir kadınla evlendiği eski bir Amerikan komedisi izlemeler...
Sonra, verilen kararın ardından uygulamaya geçmek 2. zor safha. Çünkü burada bize gereken: irade! Sahip olduğumuzu sandığımız şeyler listesi yapsak; irade üst sıralarda yer alır. Sanıyoruz çünkü kullanmak gerekene kadar emin olamıyoruz.Diyet yaptığın hafta muzlu mozaik pasta yememek gibi bir şey değil bahsettiğim ne de olsa muzlu mozaik pasta, diyette olmasan aklına gelecek bir şey değil. Benim dediğim daha çok sigarayı bırakmak gibi. Gerçekten hayatımızda yeri olan, yer etmiş bir şeyi oradan çıkarmak zorunda kalmakla ilgili. Elini ayağını zapt etmek, dilini tutmak, aklına geleni yutmakla ilgili bir şey. Bu sefer, yapmak istediğini değil; yapılması gerekeni yapmakla ilgili. Yanında sen sendeledikçe birileri olmazsa, tek başına yürümesi zor bir yola girmek aynı zamanda. Evet, her şey burada, kafanın içinde ama eğer kendinden yüz bulamıyorsan başkalarından arayacaksın. İşte o zaman sana yüz vermeyecek insanlar olmalı etrafında. Sana acımayacak, şefkat ya da güleryüz gösterip seni yumuşatmayacak, eli sopalı insanlar olmalı. Daha doğrusu sen iradenle savaşırken, senin yanında iradeli insanlar olmalı.
Yalnız kalmamak lazım. Bir şeyleri bu hayattan söküp atmak, hele de etinden et koparıyorsan, çok kolay değil. Sen çekiştirerek kendine eziyet ederken; etlerin kopmayan parçalarına birileri bıçağı indirivermeli!
Eli bıçaklı, eli sopalı canlarım var benim. Onlara...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder