24 Şubat 2011 Perşembe

EZİYET

Utanmaz adam...
Daha gözünün içine bakarken ürperirsin. Nenemgillerin lafıyla "niyeti bozuktur" bunun. Bilirsin ki bir halt yiyecek. Öyle bir halt ki; sen de içinde boğulacaksın. Amma bile isteye. Beraber yiyeceksiniz o haltı. Zaten halt; tek başına yenilen bir şey değildir. İş, yemek değil; yutmak. Hazmetmek.
Arsız adam...
Eğilip senin kulağına bir şeyler söylediği o saniyeler var ya; hani aslında dakikalar yahut saatler kadar ağır gelen; o zamandan bilirsin. Bilirsin ki bu işin sonu iyi değil. Çünkü adam "iyi" değil. Ha bile bile devam edersin o ayrı. Çünkü cazibesi, tehlikesinde saklı.
Hınzır adam, muzır adam...
Gülümsemesi çarpıktır bir kere, böyle yandan yandan. Gülümseme zor iştir; gülmeye ya da sırıtmaya benzemez. Hınzırca gülümsemekse daha da zordur. Yapamayanda yılışık bir sırıtma gibi durur. Ama yok, bu adam, gözünün içine baka baka sana gülümser. Tam kafanın arkasında bir yerde çanlar çalmaya başlar. Ne çanı, alarm alarm! Ama anlayana... Dinleyene...
Hain adam...
Seni tam sen ona bağlandığında, bağımlı olduğunda bırakır ki acısı keskin olsun. Yattığın yerden tavana bakarken, midenden başlayarak ayak parmaklarına kadar inen kramplar geçiresin, gözlerini her kapattığında bir resim, her nefes aldığında bir koku yüzünden kontrolünü yitirme sınırına gelesin diye yapar. Aklından çıkaramayasın, unutamayasın diye yapar.Yapar ki lanet edesin. Herkes dualarla ayakta duruyorsa o, arkasından edilen lanetlerle ayakta durur. Onlardan beslenir.
Yarım bırakır, tam ortasında çekilir ki sen sonunu görememekten, dibine kadar zevkini çıkaramamaktan muzdarip, aç bilaç yalanarak arkasından bakasın. Ama, ama...diye sayıklayarak, yalvaran bir ruh hali içinde onu bekleyesin. Çok beklersin! Onun işi, gitmek.
Eziyet, ettiğinde mi edildiğinde mi, edene mi edilene mi zevk... Hiç bunu karıştırdığın olmadı mı? Eziyet çekmekten kim zevk alır demeden önce, zaman içinde aynı hataları kaç kere yaptığına, aynı adamlara kaç kere tutulduğuna, kaç kere bile bile canını yakacak adamların peşinden gittiğine bir bak. Bir saniyelik zevk için saatlerce açı çekmeye gerçekten razı olamayacak olsan; toplamda bir kaç günlük mutluluk için senelerdir kendini kanırtmazdın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder