14 Haziran 2011 Salı

NE DEMİŞ, NE DEMİŞ? YOK ARTIK!



Dedikodu, işyerinin direğidir. Hatta temel direğidir. Neden? Herkesin herkesi tanımasını sağlar da ondan. Hem birilerinin hakkınızda konuşması (iyi veya kötü) ne kadar inkar etseniz de derinde veya sığda, hoşunuza gider. Çünkü bu fark edildiğiniz anlamına gelir. Ve herkes, fark edilmek ister. Dedim ya, öyle ya da böyle.
Bir ofiste hakkınızda dedikodu yaptırmanın bin bir çeşit yolu vardır ama bundan kaçmanın hiç bir yolu yoktur. Bakınız, açıklayalım: güzellik, çirkinlik, başarı, beceriksizlik, tembellik, hareketlilik, az konuşmak, çok konuşmak, şıklık, rüküşlük, pespayelik, sadelik, abartı, evlilik, boşanma, nişan, doğum günü, doğum, ölüm, sevgililer gününde gelen çiçek, sevgililer gününde gelmeyen çiçek, çalan telefon, atılan mail, masadaki paket, geç kalan iş, erken biten iş, müdürle kankalık, müdürle atışma, sempatiklik, antipatiklik, yağuşukluluk, çirkin ama sempatiklik (vah vah), uyuzluk, gıcıklık, şirinlik, panik atak, soğukkanlılık, hasta olmak, domuz gibi sağlıklı olmak, uzayan saçlar, kesilen saçlar, kellik, topuklu ayakkabı, etek boyu, gömlek yakası, tişört rengi, kemer tokası, çay molası, sigara arası, akşamdan kalma durumu, mutaassıplık, tatile gitmek, tatile gitmemek, patronun yanında uzun kalmak, patronu hiç görmemek, mesaiye kalmak, mesaiye kalmamak, geç kalmak, erken gelmek, erken çıkmak, yarım gün izin almak, dişçiye gitmek, ev taşımak, kredi çekmek, araba almak, terfi etmek, terfi edememek, yer değiştirmek, yerinde çakılı kalmak, üst kata çıkmak, alt kata inmek, selam vermek, selam vermemek vs vs vs.
Aklınıza gelen gelmeyen her eyleminiz, her hareketiniz, her tavrınız ve her türlü görünüşünüz dedikodu malzemesidir. Kaçamazsaınız. Uzak duramazsınız. Asla "ben yapmam" demeyin. Yapmadan duramazsınız.
Dedikodu, işyerinin direğidir. O olmadan bir işyeri, yarım bir işyeridir. Hem başka türlü nasıl tanıyacaktınız üçüncü katta ki muhasebe departmanından Şaziment hanımı eğer birinci kattaki çaycı Selda onun kocasından boşandığını söylemese? E ne oldu bak. Avans çekmeniz gerekince ona yanaştınız ince ince. Şöyle "anlarım ben bu hallerden" kabilinden; şirinlik yapıp kopardınız ödeme zamanından önce avansı. Eee, ne dedik? Dedikodu lazım bi' şey.
Yapın, yapana da mani olmayın.

Bu arada not: kadınların daha dedikoducu oldukları külliyen yalan! Erkekler sırf kendilerinden şüphelenilmesin diye zaman içinde bu iftirayı atmışlar amma onların da bu konuda ki yeteneklerinden gayet haberdarız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder