17 Haziran 2011 Cuma

NE OLACAK BU DAVID VILLA NIN SAÇI ?


Gecenin bir vakti, uyumam gereken bir saatte okuduğum bir takım gereksiz ve "laylon" yazılar sayesinde zamanında yaptığım tespitler geldi aklıma. Mesela, bir kere yakışıklı adamdan iyi futbolcu olmaz. Ya da iyi futbolcu; çirkin futbolcudur. David Beckham örneğini (ki elinizde başka örnek mi yok her yakışıklı futbolcu dediğimde Beckham oluyor bu. Halbuki bkz: Pique veya Gerrard) vermeyin derim çünkü onun futbolculuğu bence tartışmaya açıktır. Ayrıca Beckham mı kalmış. Victoria olacak spicy yedi bitirdi çocuğu.
Diğerlerini bir düşünün ne bileyim ben Rivaldo, Ronaldinho, takoz Recep, İbrahim Üzülmez, Puyol, Cisse (herhangi bir şey sıralamasına göre değildir, yok artık, aklıma geleni yazıyorum yahu!) falan filan. Demem o ki öyle kaş, göz yahut favorisi çeneye gelen saç (bkz: David Villa) ya da tepeden Elvis çakması gibi dikilerek modellenmiş saç (bkz: David Villa) ya da bant takılmış uzun saçlar (bi dolu var ondan) ve hatta şekilden şekile sokularak kesilen saçlarla (bkz: Ümit Davala, gerçi o bir de sonradan rapçi oldu ki onu konuşmaya yürek ister) felan olmuyor o işler. Hem futbolcu dediğin biraz çirkin, biraz rüküş, biraz şekilsiz olacak.(Pascal Nouma kategori dışıdır) Milyonlarca insanın önünde gırtlağından söktüğü balgamı "hark" diye tükürüp, elinin tersiyle burnunu silecek adam çok da karizma peşinde koşmamalı zaten değil mi? Ayrıca biz (en azından ben) onları böyle kabul ettik. Hayatta iğrenmem o yüzden tüküren, sonrada az önce tükürdüğü yere düşüp faul alamayınca o çimene yüzünü gömen futbolcuyu görünce... Bu da onun işinin bir parçası.
Tenisçi olsa tamam, bak onlar zaten yağuşuklu ama o sporda da öyle bir hava var zaten. Adam, burnunu rakete siliyor mu; silmiyor. Neden? (hayır, raketin yapım malzemesi yüzünden değil) Top, çizgiye düşüp hakem "out!" diye bağırınca tribünde ki seyirci de "ibne hakem, nerene aut o top?" diye bağırmıyor da ondan. En fazla "aouuu" diye bir ses çıkarıyor adamlar.
Gerçi bence Formula 1 pilotları da çirkin ama o ayrı bir konu. Onu sonra yazışırız. Demem o ki, futbolcuları yağuşuklu ya da çirkin olmalarına göre değil; muz orta ve top sürme becerilerine, kanattan çıkıp ceza sahasına kaç saniyede indiklerine, topu köşeye ampul gibi takıp takmadıklarına göre değerlendirmekte fayda var. Bu şekil değil de öbür şekilde değerlendiren bağyanlar bizden değildir. Ayrıca iyi futbolcu, üstüne bir de yağuşuklu ya da sempatikse tadından yenmez, fena olur (um).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder