5 Ekim 2011 Çarşamba

BARİKA'NIN ÇORAPLARI, YENİ SEZON, 1.BÖLÜM




Geçmiş sezon özeti için bkz: http://barikaninkuyusu.blogspot.com/2011/09/pirigvisli-on-barika.html?spref=bl

Kahramanımız, geçmiş sezonu arkasında bırakıp yeni maceralara atılmaya hazır bir haldeyken İzmir de örülmeye başlanan çorabın da adı konmuştur: çivi. Daha öncekilerden farklı olarak bu sefer çorabı başına tam olarak saramamıştır çünkü “çivi” nin sevgili vardır. Adamdan neredeyse hoşlanmışken bir de bununla karşılaşınca; Tanrı’nın kendisine yardım mı ettiğini yoksa ceza mı verdiğini bir türlü çözemeyen Barika, “aman yarebbim, işte aradığım adam” cümlesini kurmak bir yana aynen gerisin geri yutar. Buna rağmen bir türlü elini ayağını da “çivi” den çekememekte ve “en azından arkadaş olalım bare” ye doğru sürüklenmektedir. Kararsızlık içinde kıvrandığı bu zaman dilimi içinde bir akşam vakti işyerinden çıktığı sırada şüpheli bir şahsa rastlar. Kolunda ki dövmesi ve açık kumral saçları dışında eşgaline dair bir şey söyleyemeceği kadar az gördüğü bu adamın, konuşması ile beraber Barika’nın duyargaları da açılmıştır. Adamın sesine “hasta” olan kahramanımız; keşfi açılmış Kolomb gibi sağdan soldan yeni çorap adayları toplamaya başladığını henüz fark edememiş olduğu için bu şüpheli şahsı da takibine alır. Ancak kendisini bir daha göremez. Ne yerini ne yurdunu bilmediği bu bilinmez ve gizemli adamı bulabilmek için yakın arkadaşlarını ajan olarak göreve gönderir. Ama Pembe Panter’den bile yeteneksiz olan grup yaklaşık 2 hafta boyunca bi halt öğrenemez. Bu arada Barika, aynı zaman diliminde “çivi” yle buluşmayı başarır. Kısa ama verimli geçen görüşmeden sonra, onun gerçek bir çorap olabileceğini anlasa da peşini bırakmaz. İkinci buluşmayı da araya sıkıştırır. “bir daha da birinin terasına çıkarsam iki olsun” diye düşünürken düşündüğünü yalar ve “çivi” yle onun terasında buluşur. Fakat gece yarısı olmadan oradan çıkması ve başkente gidecek otobüse yetişmesi gerekmektedir. Bu yüzden hızla oradan uzaklaşırken hiçbir şeyini düşürmez, abartmayın.

2 hafta bittiğinde sonunda ajanları şüpheli şahsın bekar olduğunu öğrenebilmişledir. Hevesle sosyal medyadan kendisini bulmaya karar veren kahramanımız bütün bunlar yetmezmiş gibi metro çıkışında “güneş gözlüğü” ile karşılaşır. Hala uzun boylu olan “güneş gözlüğü” nü görmenin bünyede herhangi bir tepkimeye yol açmadığını şaşkınlıkla fark eder. Sonunda bunu atlatabilmiştir. Olanca ferahlaması ile oradan uzaklaşan Barika, iki gün sonra aldığı haberle yıkılacaktır: şüpheli şahsın sevgilisi vardır.

Acaba kahramanımız lanetlenmiş midir? Üzerinde ki bu laneti nasıl kaldıracaktır? “çivi” ile yeniden görüşecek midir? Hepsi bir sonra ki bölümde. Bizi izlemeye devem edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder